måndag 5 juli 2010

Dagens misshandel

Precis utanför jobbet idag blev jag vittne till en misshandel på morgonen.
En kille klädd som en byggjobbare hoppade ur en grå volvo och ropade efter en cyklist, "Hörru, stanna!!"
Cyklisten stannade och sen knuffade byggjobbaren honom av cykeln och började boxa honom i ansiktet. Alltså, det såg ut precis som i Grand Theft Auto. Killen hade teknik, så han var säkert boxare eller liknande. Vi var flera som sprang till cyklistens undsättning och då försvann byggjobbarkillen som en avlöning.

Tydligen hade cyklisten försökt korsa vägen men blivit klippt av en bil. Då hade han stannat upp och sen gjort ett nytt försök varpå byggjobbarkillen med sin volvo prejade upp honom och då hade cyklisten bankat med sin hand på motorhuven. Cyklisten så att han inte hade helt rent samvete själv, men vafan han blödde från ögonbrynet och hade fått ett jack under ögat. Jag frågade om han ville att jag skulle ringa snuten, men han ville hellre cykla hem.

Överlag är det ganska farligt att cykla här. Förra året var hälften av de 14 dödsolyckorna i stockholmstrafiken cyklister som råkat illa ut och jag läste för ett tag sen att det bara på Götgatan brukar vara runt 400 cykelolyckor per år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar