tisdag 1 juni 2010

Bojkotta IsraelJag hann inte färglägga något igår för Israel mördade fredsaktivister ute på internationellt vatten, så jag var ute och visade mitt stöd för Ship to Gaza istället. Vi var runt 7000 pers som samlades på Sergels Torg och som sedan tågade mot Israels ambassad. Runt om i landet pågick liknande demonstrationer.


Jag bojkottar Israel. Gör det du också.

4 kommentarer:

 1. Det handlade inte om en humanitar konvoj med fredsaktivister ombord, utan ett band av terroristsympatisorer. Hamas och Mikael Sol=sant?

  SvaraRadera
 2. Kom min kommentar fram? Om inte: Konvojen var ingen humanitar konvoj, utan full av terroristsympatisorer. Hamas+Mikael Sol=Sant?
  /Cadial

  SvaraRadera
 3. Cadial, din gamle rättshaverist, så skönt att se att Internet fortfarande fungerar för dig. Att du betalar abonnemangsavgifterna i tid. Och vilken stor ära det är att du läser min blogg och nu bestämde dig för att tillslut ändå ta och kommentera på ett av mina många inlägg.

  Israelisk militär har redan börjat delat ut de förnödenheter, permobiler, mediciner, kläder, leksaker till barn etc som fanns med på de bordade skeppen. Att du inte anser dessa förnödenheter vara humanitära speglar mer din skeva syn på tillvaron än något annat.

  Att stämpla över en miljon människor som lever innanför Israels murar som terrorister är absurt. Om alla muslimer var terrorister eller fundamentalister så skulle det regna flygplan över våra huvuden hela dagarna.

  Att mura in folk och sen låta dem svälta och blöda ihjäl föder bara mer motsättningar. Det är på de platser där människor berövats sin värdighet, där barn inte får gå i skola, där folk inte har egna hem, där man inte längre har något att förlora som desperationen är som störst och vad ska man då göra? Palestina måste byggas upp. Barnen måste få gå i skolan. Folket måste kunna äta sig mätta varje dag. De måste ha arbeten att gå till. Ha banala fritidsaktiviteter som att läsa serier, idrotta osv. Kunna resa fritt i sitt eget land och utomlands.

  Bara för att jag inte vill att det palestinska folket, eller något annat folk för den delen, ska bli berövade en dräglig tillvaro och inte ha samma möjligheter som du eller jag i livet, så betyder inte det att jag stöder Hamas, men Israels terror över Gaza kommer aldrig kunna leda till fred i området.

  Cardial, du var en gång i tiden intresserad av serier, och du kanske är det ännu idag. Joe Sacco har gjort ett seriereportage om Gaza, "Footnotes in Gaza" http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0224071092 Köp och läs.

  SvaraRadera
 4. Jag kanner till Joe Saccos Gazaserie, men gor som du med Israel: Jag bojkottar den!
  Klart jag laser din blogg till och fran, sasom jag laser andra serierelaterade bloggar. Ligger tyvarr lagt med kommenterandet; det ar tidsodande och minskar ens kreativa tid.
  Tyckte for ovrigt att Sydsvenskans ledare hade en artikel som jag kan skriva under i mycket pa: http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=19515
  Ha det sa bra och lycka till med serieskapandet! (For egen del flyter det fint: publicerad fyra ganger i rad i Eskapix!)
  Best wishes from Eilat, Israel!
  Cadial

  SvaraRadera