måndag 24 maj 2010

Ny serie (storyboard-versionen)

Ett storyboard är alltså förskissen till själva serien, för er som inte redan vet det. Detta är alltså inte slutresultatet. Jag brukar låta mina storyboards ligga och damma till sig i en låda i några månader innan jag bestämmer mig för ifall jag vill rita en "riktig" serie av dem eller ej. Mest för att få distans så jag kan se serien mer ur en läsares ögon.

Håll till godo!
5 kommentarer:

 1. Jag tycker att du redan har din Punchline i den näst sista rutan. Den sammanfattar ju på ett lagom "roligt" sätt vad hela serien handlar om. Roligt för att det är en träffande metafor. Gör en enda ruta av de två sista alltså, använd ansiktet ifrån sista rutan och sätt det på den promenerande gubben. Sätt sedan in honom i ett riktigt ångestladdat stadslandskap i nattmörker så är du väl hemma?

  Sista stycket i ruta tre skulle jag nog ändra till "...det antog nog jag med..."

  Btw: Just den här serietypen är ju inte en sådan som jag menar skulle vinna på att tecknas mera realistiskt så som jag sade i kommentarsfältet till det förra inlägget. Men kanske det skulle kunna gå att göra kortare strippar kring vissa av de "stories" som du redan har berättat i bloggform på det sättet? Du har ju lyckats med att rita in ganska mycket ångest i avataren som jag tycker försvinner i "Musse Pigg-formatet" om man får lov att uttrycka det så. Men att det blir alldeles för drygt att teckna hela den här storyn i realistisk stil och att mycket av skratta med-ironin försvinner vid ett sådant handgrepp, det förstår jag ju.

  /Kent

  SvaraRadera
 2. Här är en som är lite mer realistiskt tecknad http://babian.se/nr15/?p=battre_forr

  Gav ut ett mina-album på Komika Förlag 2005 som är tecknad på liknande sätt.

  SvaraRadera
 3. Alltid ett nöje att läsa dina grejjer!

  SvaraRadera
 4. Mikael.
  Jag läste Kents kommentar här ovan och kände bara att näej... ändra inte ett ord efter vad ngn annan skriver. Som läsare vill jag att det ska vara din röst och dina formuleringar.
  Om du bollar ideer med ngn redaktör eller god vän så vill jag inte veta det. jag vill aldrig veta det. För jag vill att det ska vara DIN sanning.

  SvaraRadera
 5. Frida: Ja, det är därför jag har systemet med att vänta några månader innan jag faktiskt ritar klart serien. Det är mitt allmänna serietips för dagen!

  SvaraRadera