onsdag 29 juli 2009

Boxershorts

Boxershorts. Jag har ägt ett par. Det måste ha varit i mellanstadiet. Jag gillade det inte. Boxershorts är inte min grej. Varför har man dem? De får ju inte plats i stuprörjeans. Och man ser ut som en liten pojke i dem. Visst, de är luftiga. Men sånt spelar ju mer roll för tjejer. Varför har inte tjejer boxershorts? De minskar risken för svampinfektion och om man har en vid kjol så syns det inte att man har dem på sig. Förklaringen jag fått är att vanliga trosor drar åt över klitoris och de är därför att föredra framför de luftiga boxershortsen. Jag vet inte vad sanningen är. Det är nog individuellt. Alla är olika. Det är underbart.

Jag tror det var hawaiimönster på mina boxers.

Hawaii var liksom Kalifornien, Texas och Vermont en självstyrande nation innan införlivningen i USA. Konungadömet Hawaii existerade från 1810 till 1893, då monarkin störtades. Kung Kamehameha den Store hade etablerat en dynasti som regerade fram till 1872, då kung Kamehameha V avled. Ett konungaval genomfördes där Kalakaua besegrade Emma av Hawaii, men upplopp efter valet medförde att engelska och amerikanska trupper landsattes för att återställa lugnet. Huset Kalakaua fick makten, men Hawaii fungerade som en oberoende republik och inte en monarki från 1894 till 1898. Självständigheten tog därefter i praktiken slut i och med att amerikanska och europeiska intressen tvingade Kalakaua att underteckna den s.k. Bajonett-konstitutionen. Denna inskränkte kraftigt Kalakauas administrativa befogenheter, fråntog alla asiatiska immigranter rösträtt samt krävde att de amerikaner, européer och infödda hawaiianer skulle ha en viss minimiinkomst för att få rösta. Detta innebar att nästan enbart amerikaner och européer hade rösträtt. Kort därefter annekterades Hawaii av USA och blev slutligen territoriet Hawaii den 7 juli 1898, dock fortsatte Kalakaua som marionettkung fram till sin död 1891. Hans syster Liliuokalani efterträdde honom och ”regerade” fram till 1893. Sedan 1959 är Hawaii en av USA:s delstater.

2 kommentarer:

 1. Det är bättre att inte ha trosor alls när man ändå har en kjol som inte flyger opp.

  Det där med att vanliga trosor skulle "dra åt över klitoris" låter mest som gubbsnuskiga fantasier. Har jag aldrig hört talas om från någon tjej i alla fall. Vänligen ange källan till detta påstående.

  I övrigt:
  Åh ja meeera historia! <3 MERMERMER!!! Du borde skriva lite så där som de gör i Allt om Historia också, så att man blir liksom inkastad i de historiska skeendena! Du vet som han "året var.."-skåningen från svt!

  SvaraRadera
 2. Källa: Wikipedia, så klart.

  SvaraRadera